Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
75 min.

Pełnoziarnisty chleb bez dodatku cukru, z niską zawartością sodu i tłuszczu. To samo zdrowie, więc namawiam do spróbowania!

Składniki:

  • 1 opakowanie (7 g) aktywnych suchych drożdży
  • 1 szklanka (235 ml) ciepłego chudego mleka
  • 2 łyżki ciepłej wody (ok. 40 stopni)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 szklanki (250 g) mąki pszennej
  • 1 i 1/4 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać tryb najlżejszego pieczywa i wcisnąć przycisk „start”.

Porcja dla:

15 osób