Czas przygotowania:
08 min.
08 min.
Czas gotowania:
02 min.
02 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Masło ziołowe wspaniale smakuje na ciepłym chlebie, bułeczkach, pieczonych ziemniakach, na kanapkach, czy nawet na grillowanych mięsach. W lodówce można je przechowywać do 10 dni. Fajnie jest je podać na imprezie.
Składniki:
- 1 pęczek szczypiorku, bardzo drobno posiekany
- 1 pęczek pietruszki, bardzo drobno posiekany
- 250 g masła o temperaturze pokojowej
- 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Masło wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć łyżeczką do miseczki, przykryć folią kuchenną i odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Porcja dla:
10 osób