Czas przygotowania:
08 min.
Czas gotowania:
02 min.
Całkowity czas:
10 min.

Masło ziołowe wspaniale smakuje na ciepłym chlebie, bułeczkach, pieczonych ziemniakach, na kanapkach, czy nawet na grillowanych mięsach. W lodówce można je przechowywać do 10 dni. Fajnie jest je podać na imprezie.

Składniki:

  • 1 pęczek szczypiorku, bardzo drobno posiekany
  • 1 pęczek pietruszki, bardzo drobno posiekany
  • 250 g masła o temperaturze pokojowej
  • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Masło wymieszać z pozostałymi składnikami, przełożyć łyżeczką do miseczki, przykryć folią kuchenną i odstawić do lodówki, żeby smaki się przegryzły.

Porcja dla:

10 osób