Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
04 min.
Całkowity czas:
09 min.

To klasyczne danie francuskie: naleśnik z jajkiem i szynką! To pożywne śniadanie na weekend, albo nawet lunch.

Składniki:

  • 8 gotowych naleśników
  • 4 łyżeczki masła
  • 8 jajek
  • 40 g startego żółtego sera
  • 8 plasterków szynki gotowanej

Przygotowanie:

1Płaska patelnię posmarować masłem i rozgrzać ją na średnim ogniu. Każdy naleśnik z osobna podgrzać z obydwu stron. Dodać szynkę i posypać startym serem.

2Do miseczki wbić jajko. Delikatnie przelać je wprost na szynkę i ser. Złożyć brzegi naleśnika do środka, wtedy zgromadzone ciepło będzie pomagało jajku się ściąć. Podawać natychmiast.

Porcja dla:

8 osób