Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
04 min.
04 min.
Całkowity czas:
09 min.
09 min.
To klasyczne danie francuskie: naleśnik z jajkiem i szynką! To pożywne śniadanie na weekend, albo nawet lunch.
Składniki:
- 8 gotowych naleśników
- 4 łyżeczki masła
- 8 jajek
- 40 g startego żółtego sera
- 8 plasterków szynki gotowanej
Przygotowanie:
1Płaska patelnię posmarować masłem i rozgrzać ją na średnim ogniu. Każdy naleśnik z osobna podgrzać z obydwu stron. Dodać szynkę i posypać startym serem.
2Do miseczki wbić jajko. Delikatnie przelać je wprost na szynkę i ser. Złożyć brzegi naleśnika do środka, wtedy zgromadzone ciepło będzie pomagało jajku się ściąć. Podawać natychmiast.
Porcja dla:
8 osób