Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Potrawa jest szybka do zrobienia i jest bardzo smaczna. To świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia.

Składniki:

  • 2 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 jajko, roztrzepane
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Ugotowane ziemniaki łączymy z mąką pszenną i ziemniaczaną.

2Dodajemy 2 jajka.

3Wyrabiamy ciasto.

4Tworzymy kulki.

5Moczymy w roztrzepanym jajku.

6Panierujemy w bułce tartej.

7Smażymy na oleju na średnim ogniu.

Porcja dla:

6 osób