Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Potrawa jest szybka do zrobienia i jest bardzo smaczna. To świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków z poprzedniego dnia.
Składniki:
- 2 kg ugotowanych ziemniaków
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 1 jajko, roztrzepane
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Ugotowane ziemniaki łączymy z mąką pszenną i ziemniaczaną.
2Dodajemy 2 jajka.
3Wyrabiamy ciasto.
4Tworzymy kulki.
5Moczymy w roztrzepanym jajku.
6Panierujemy w bułce tartej.
7Smażymy na oleju na średnim ogniu.
Porcja dla:
6 osób