Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Przedstawiam pomysł na naleśniki mięsno-warzywne. Do polania lub zamaczania można przygotować sos czosnkowy lub inny- według własnych upodobań.

Składniki:

Przygotowanie:

1Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić i usmażyć na oleju.

2Brokuł ugutować w niewielkiej ilości osolonej wody (nie zakryte warzywo ugotuje się w gorącej parze).

3Brokuła i kurczaka rozdrobnić delikatnie rozrywając widelcami. Wymieszać, dodać ser straty na dużych oczkach.

4Zawinąć w naleśniku mocno zbity farsz i zabezpieczyć tak, żeby nie wyleciał. Ja wyjątkowo użyłam wykałaczek do zamknięcia kieszonek naleśnika z farszem.

5Obsmażyć delikatnie na patelni. Ser się rozpuści i ładnie połączy wszystkie składniki.

Porcja dla:

2 osób