Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Jest to bardzo pożywne oraz w pewien sposób wykwintne śniadanie, gdy zwykła jajecznica nam się nudzi – a przede wszystkim szybkie!
Niski indeks glikemiczny; węglowodany netto = 4
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki wody
- sól, pieprz
- olej lub masło do smażenia
- 4-5 paluszków krabowych (może być też mięso kraba z zalewy lub mrożonki, to już wedle uznania)
- świeży koperek
- odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
1Roztrzep jajka widelcem, dodaj wodę, odrobinę soli i pieprz.
2Wlej na patelnię z rozgrzanym olejem (lub masłem) i smaż kilka minut, aż omlet stężeje.
3Ułóż na nim mięso kraba (pokrojone wedle uznania) i posyp posiekanym koperkiem. Skrop sokiem z cytryny.
4Ułóż na talerzu i zjedz od razu!
Porcja dla:
1 osoby