Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Jest to bardzo pożywne oraz w pewien sposób wykwintne śniadanie, gdy zwykła jajecznica nam się nudzi – a przede wszystkim szybkie!

Niski indeks glikemiczny; węglowodany netto = 4

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 łyżki wody
  • sól, pieprz
  • olej lub masło do smażenia
  • 4-5 paluszków krabowych (może być też mięso kraba z zalewy lub mrożonki, to już wedle uznania)
  • świeży koperek
  • odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:

1Roztrzep jajka widelcem, dodaj wodę, odrobinę soli i pieprz.

2Wlej na patelnię z rozgrzanym olejem (lub masłem) i smaż kilka minut, aż omlet stężeje.

3Ułóż na nim mięso kraba (pokrojone wedle uznania) i posyp posiekanym koperkiem. Skrop sokiem z cytryny.

4Ułóż na talerzu i zjedz od razu!

Porcja dla:

1 osoby