Czas przygotowania:
15 min.
Całkowity czas:
15 min.

Ta marokańska marynata doskonale pasuje do grillowanych ryb lub mięs. Jeśli nie masz dostępu do marynowanych cytryn (które można nabyć w dużych supermarketach i w sklepach internetowych), możesz ewentualnie użyć drobniutko posiekanej skórki ze zwykłej cytryny.

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku

Przygotowanie:

1W moździerzu rozgnieść czosnek z solą tworząc pastę. Oliwę wymieszać z przyprawami, dodać zioła i cytrynę. Wszystko razem dobrze wymieszać.

Porcja dla:

6 osób