Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Ta marokańska marynata doskonale pasuje do grillowanych ryb lub mięs. Jeśli nie masz dostępu do marynowanych cytryn (które można nabyć w dużych supermarketach i w sklepach internetowych), możesz ewentualnie użyć drobniutko posiekanej skórki ze zwykłej cytryny.
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Przygotowanie:
1W moździerzu rozgnieść czosnek z solą tworząc pastę. Oliwę wymieszać z przyprawami, dodać zioła i cytrynę. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Porcja dla:
6 osób