Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Śniadanie pełne energii – owsianka z bananami i stopioną czekoladą. Można do niej dodać rodzynki i szczyptę cynamonu.
Składniki:
- 500 ml wrzątku
- 1 szklanka (80 g) płatków owsianych
- 1/4 teaspoon soli
- 1/2 szklanki (110 g) brązowego cukru (lub mniej, do smaku)
- 1 banan, rozgnieciony widelcem
- 1/4 szklanki (40 g) półsłodkich groszków czekoladowych
Przygotowanie:
1W rondelku wymieszać wodę z płatkami i solą. Gotować bez przykrycia przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 3 minuty.
2Dodać cukier, banana i groszki czekoladowe i wymieszać.
Porcja dla:
2 osób