Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
15 min.

Śniadanie pełne energii – owsianka z bananami i stopioną czekoladą. Można do niej dodać rodzynki i szczyptę cynamonu.

Składniki:

  • 500 ml wrzątku
  • 1 szklanka (80 g) płatków owsianych
  • 1/4 teaspoon soli
  • 1/2 szklanki (110 g) brązowego cukru (lub mniej, do smaku)
  • 1 banan, rozgnieciony widelcem
  • 1/4 szklanki (40 g) półsłodkich groszków czekoladowych

Przygotowanie:

1W rondelku wymieszać wodę z płatkami i solą. Gotować bez przykrycia przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 3 minuty.

2Dodać cukier, banana i groszki czekoladowe i wymieszać.

Porcja dla:

2 osób