Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
35 min.

Pyszny przepis na pierś kurczaka z grilla w aromatycznej marynacie z musztardy, miodu i brązowego sosu barbecue.

Składniki:

  • 1/3 szklanki (80 ml) musztardy Dijon
  • 1/4 szklanki (60 ml) miodu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka brązowego sosu (brown sauce)
  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka

Przygotowanie:

1Rozgrzać grill do średniej temperatury.

2W miseczce wymieszać musztardę z miodem, majonezem i sosem brązowym. Kilka łyżek marynaty odłożyć do smarowania w trakcie grillowania, a do reszty włożyć kurczka.

3Lekko natłuścić ruszt, położyć filety z kurczaka i grillować przez 18-20 minut, od czasu do czasu odwracając. Przez ostatnie 10 minut grillowania lekko smarować pozostałym sosem. Uważać żeby nie przypalić.

Porcja dla:

4 osób