Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
35 min.
35 min.
Pyszny przepis na pierś kurczaka z grilla w aromatycznej marynacie z musztardy, miodu i brązowego sosu barbecue.
Składniki:
- 1/3 szklanki (80 ml) musztardy Dijon
- 1/4 szklanki (60 ml) miodu
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka brązowego sosu (brown sauce)
- 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
Przygotowanie:
1Rozgrzać grill do średniej temperatury.
2W miseczce wymieszać musztardę z miodem, majonezem i sosem brązowym. Kilka łyżek marynaty odłożyć do smarowania w trakcie grillowania, a do reszty włożyć kurczka.
3Lekko natłuścić ruszt, położyć filety z kurczaka i grillować przez 18-20 minut, od czasu do czasu odwracając. Przez ostatnie 10 minut grillowania lekko smarować pozostałym sosem. Uważać żeby nie przypalić.
Porcja dla:
4 osób