Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
140 min.

Czerwona papryka nadziewana jajkiem i sałatką z sera żółtego z chrzanem. Wspaniały pomysł na podanie indywidualnej porcji sałatki!

Składniki:

  • 400 g sera żółtego, startego
  • kilka łyżek kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka łagodnego chrzanu
  • 1 pęczek posiekanego koperku
  • 3 czerwone papryki
  • 3 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie:

1W miseczce wymieszać ser ze śmietaną, chrzanem i koperkiem.

2Z papryk odkroić górną część z końcówką łodygi, wydrążyć gniazda nasienne.

3Napełnić papryki mieszanką z serem, zostawiając miejsce na jajko. Do środka każdej papryki dodać jajko, przykryć masą serową i wstawić do lodówki na 2 godziny.

4Przed podaniem pokroić papryki na plastry w poprzek.

Porcja dla:

10 osób