Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
140 min.
140 min.
Czerwona papryka nadziewana jajkiem i sałatką z sera żółtego z chrzanem. Wspaniały pomysł na podanie indywidualnej porcji sałatki!
Składniki:
- 400 g sera żółtego, startego
- kilka łyżek kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka łagodnego chrzanu
- 1 pęczek posiekanego koperku
- 3 czerwone papryki
- 3 jajka ugotowane na twardo
Przygotowanie:
1W miseczce wymieszać ser ze śmietaną, chrzanem i koperkiem.
2Z papryk odkroić górną część z końcówką łodygi, wydrążyć gniazda nasienne.
3Napełnić papryki mieszanką z serem, zostawiając miejsce na jajko. Do środka każdej papryki dodać jajko, przykryć masą serową i wstawić do lodówki na 2 godziny.
4Przed podaniem pokroić papryki na plastry w poprzek.
Porcja dla:
10 osób