Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
20 min.

Nie ma to jak makaron z sosem – tym razem same sery – topiony, pleśniowy i parmezan, a dla urozmaicenia gotuję makaron marchewkowy, ale można inny.

Składniki:

  • 500 g makaronu penne marchewkowego
  • sól do smaku
  • 2 serki topione śmietankowe (po 125 g)
  • 150 g sera pleśniowego
  • 250 g śmietany
  • 1 łyżeczka startego parmezanu

Przygotowanie:

1Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.

2Na patelni rozpuścić serki topione i ser pleśniowy. Stopniowo dodawać śmietanę, cały czas mieszając, aż powstanie jednolity sos.

3Makaron wymieszać z sosem i posypać parmezanem.

Porcja dla:

4 osób