Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Smaczny i prosty dodatek do dań. Czasem podaję te pieczarki na ciepłą kolację z chrupiącym pieczywem czosnkowym.

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 200 g szynki
  • 4 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 papryczka chili, posiekana
  • 200 g sera żółtego, startego

Przygotowanie:

1Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kostkę, a cebulę w piórka.

2Na patelni rozpuścić masło, dodać grzyby, szynkę i cebulę. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 10 minut, cały czas mieszając. Dodać chili i smażyć jeszcze przez kilka minut.

3Przełożyć na półmisek i posypać serem – podawać.

Porcja dla:

4 osób