Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Smaczny i prosty dodatek do dań. Czasem podaję te pieczarki na ciepłą kolację z chrupiącym pieczywem czosnkowym.
Składniki:
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 200 g szynki
- 4 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
- 1 papryczka chili, posiekana
- 200 g sera żółtego, startego
Przygotowanie:
1Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kostkę, a cebulę w piórka.
2Na patelni rozpuścić masło, dodać grzyby, szynkę i cebulę. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez 10 minut, cały czas mieszając. Dodać chili i smażyć jeszcze przez kilka minut.
3Przełożyć na półmisek i posypać serem – podawać.
Porcja dla:
4 osób