Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Niskokaloryczna alternatywa dla zwykłych chipsów. Doskonałe na imprezy czy do chrupania przed telewizorem.
Składniki:
- 1 pęczek jarmużu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli z przyprawami
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Dużą blachę (nie emaliowaną) wyłożyć papierem do pieczenia.
2Odkroić łodygi i grube łyka od liści jarmużu. Liście podrzeć na mniejsze kawałki.
3Umyć i dokładnie wysuszyć. Ułożyć na blaszce, skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą.
4Piec, aż brzegi zaczną brązowieć, ale nie będą spalone, ok. 10-15 minut.
Porcja dla:
6 osób