Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Niskokaloryczna alternatywa dla zwykłych chipsów. Doskonałe na imprezy czy do chrupania przed telewizorem.

Składniki:

  • 1 pęczek jarmużu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli z przyprawami

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Dużą blachę (nie emaliowaną) wyłożyć papierem do pieczenia.

2Odkroić łodygi i grube łyka od liści jarmużu. Liście podrzeć na mniejsze kawałki.

3Umyć i dokładnie wysuszyć. Ułożyć na blaszce, skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą.

4Piec, aż brzegi zaczną brązowieć, ale nie będą spalone, ok. 10-15 minut.

Porcja dla:

6 osób