20 min.
35 min.
175 min.
Oto niecodzienna kombinacja na Twoim ulubionym spodzie do pizzy. Mielone mięso z indyka i sos pesto. Wyjątkowo smaczne!
Składniki:
- 10 g suszonych drożdży
- 2 łyżki cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki ciepłej wody
- 1,5 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie:
1Ciasto Drożdże wymieszać z cukrem i 2 łyżkami ciepłej wody. Dodać 2 łyżki mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut.
2Do miski przesiać pozostałą mąkę, dodać zaczyn drożdżowy i 1/2 szklanki ciepłej wody. Zarobić ciasto i wyrabiać nie dłużej niż 10 minut. Ciasto powinno z łatwością odchodzić od rąk.
3Ciasto przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny. Powinno podwoić swoją objętość.
4Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
5Ciasto podzielić na pół. Każdą część delikatnie rozciągnąć i rozwałkować na cienkie koło.
6Wierzch Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać mięso i smażyć przez kilka minut. Doprawić solą do smaku.
7Ciasto posmarować pesto (2 łyżki na każdy placek), rozprowadzić na tym mięso i posypać serem.
8Piec przez 15 minut.
Porcja dla:
2 osób