Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
07 min.
07 min.
Całkowity czas:
112 min.
112 min.
Soczyste polędwiczki. Podaję je z ziemniakami opiekanymi i sałatą z pomidorem, ogórkiem i sosem majonezowo- jogurtowym.
Składniki:
- 1 średnia polędwiczka (około 450 g)
- 3 łyżki musztardy rosyjskiej
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- szczypta soli i ziół prowansalskich lub przyprawy grillowej
- olej do smażenia
Przygotowanie:
1Polędwiczkę pokroić w plastry ok 1,5 cm, lekko rozklepać, przełożyć do miski i dodać musztardę i przyprawy. Zalać odrobiną oleju i wymieszać. Odstawić na 1,5 godziny.
2Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5-7 minut i gotowe. Smacznego!
Porcja dla:
2 osób