Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
07 min.
Całkowity czas:
112 min.

Soczyste polędwiczki. Podaję je z ziemniakami opiekanymi i sałatą z pomidorem, ogórkiem i sosem majonezowo- jogurtowym.

Składniki:

  • 1 średnia polędwiczka (około 450 g)
  • 3 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • szczypta soli i ziół prowansalskich lub przyprawy grillowej
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

1Polędwiczkę pokroić w plastry ok 1,5 cm, lekko rozklepać, przełożyć do miski i dodać musztardę i przyprawy. Zalać odrobiną oleju i wymieszać. Odstawić na 1,5 godziny.

2Smażyć na rozgrzanym oleju przez około 5-7 minut i gotowe. Smacznego!

Porcja dla:

2 osób