Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
Smaczne i proste danie na lunch lub pożywną kolację po ciężkim dniu – bekon, sałata, pomidor i awokado na chrupiących tostach.
Składniki:
- 10 plasterków bekonu
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 łyżki majonezu
- 4 liście sałaty
- 1 pomidor, pokrojony w plasterki
- 1 awokado, pokrojone w plasterki
Przygotowanie:
1Na patelni smażyć bekon przez 10-15 minut, przyciskając, aby pozostał płaski. Odsączyć na papierowym ręczniku.
2Kromki lekko stostować. Posmarować majonezem, na dwóch kromkach ułożyć po 2 liście sałaty, plasterki pomidora i awokado. Przykryć bekonem i przyłożyć pustą kromką.
Porcja dla:
2 osób