Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
15 min.

Smaczne i proste danie na lunch lub pożywną kolację po ciężkim dniu – bekon, sałata, pomidor i awokado na chrupiących tostach.

Składniki:

  • 10 plasterków bekonu
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 liście sałaty
  • 1 pomidor, pokrojony w plasterki
  • 1 awokado, pokrojone w plasterki

Przygotowanie:

1Na patelni smażyć bekon przez 10-15 minut, przyciskając, aby pozostał płaski. Odsączyć na papierowym ręczniku.

2Kromki lekko stostować. Posmarować majonezem, na dwóch kromkach ułożyć po 2 liście sałaty, plasterki pomidora i awokado. Przykryć bekonem i przyłożyć pustą kromką.

Porcja dla:

2 osób