Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Pyszna przystawka, która fantastycznie wygląda na stole! Można użyć średniej wielkości pomidorów, ale koktajlowe będą bardziej wykwintne.
Składniki:
- 180 g tuńczyka z puszki
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz do smaku
- 20 pomidorów koktajlowych
- świeże zioła do podania
Przygotowanie:
1Tuńczyka rozdrobnić, jajko posiekać. Wymieszać tuńczyka z jajkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać pieprz.
2Z pomidorów odkroić czubki, ostrożnie wydrążyć miąższ. Napełnić tuńczykiem. Można udekorować świeżymi ziołami
Porcja dla:
10 osób