Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Pyszna przystawka, która fantastycznie wygląda na stole! Można użyć średniej wielkości pomidorów, ale koktajlowe będą bardziej wykwintne.

Składniki:

  • 180 g tuńczyka z puszki
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz do smaku
  • 20 pomidorów koktajlowych
  • świeże zioła do podania

Przygotowanie:

1Tuńczyka rozdrobnić, jajko posiekać. Wymieszać tuńczyka z jajkiem, majonezem i sokiem z cytryny. Dodać pieprz.

2Z pomidorów odkroić czubki, ostrożnie wydrążyć miąższ. Napełnić tuńczykiem. Można udekorować świeżymi ziołami

Porcja dla:

10 osób