Czas przygotowania:
45 min.
45 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Pyszna przystawka na wyjątkowe okazje! Soczyste pomidory nadziewane sałatką z jajek, fasolki i krewetek.
Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 50 g zielonej fasolki szparagowej
- 200 g krewetek
- 1 cebula
- 2 łyżki kaparów
- 2 łyżki majonezu
- 4 pomidory
Przygotowanie:
1Jajka obrać i rozgnieść widelcem. Fasolkę wrzucić na wrzącą wodę, zblanszować i pokroić na małe kawałki.
2Krewetki gotować przez 2-3 minuty. Obrać i posiekać. Cebulę posiekać.
3W miseczce wymieszać krewetki z jajkami, fasolką, cebulą i kaparami. Dodać majonez i wymieszać.
4Z pomidorów odkroić czubki, wydrążyć miąższ i do środka nałożyć sałatkę.
Porcja dla:
4 osób