Czas przygotowania:
45 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
50 min.

Pyszna przystawka na wyjątkowe okazje! Soczyste pomidory nadziewane sałatką z jajek, fasolki i krewetek.

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g zielonej fasolki szparagowej
  • 200 g krewetek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 pomidory

Przygotowanie:

1Jajka obrać i rozgnieść widelcem. Fasolkę wrzucić na wrzącą wodę, zblanszować i pokroić na małe kawałki.

2Krewetki gotować przez 2-3 minuty. Obrać i posiekać. Cebulę posiekać.

3W miseczce wymieszać krewetki z jajkami, fasolką, cebulą i kaparami. Dodać majonez i wymieszać.

4Z pomidorów odkroić czubki, wydrążyć miąższ i do środka nałożyć sałatkę.

Porcja dla:

4 osób