Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Szybka do przyrządzenia a bardzo smaczna i sycąca potrawka z czerwonej fasoli, pomidorów i kiełbasy. Można podawać z chlebem lub ziemniakami.
Składniki:
- 1 duża cebula
- 2 łyżki oleju
- 3 małe pętka kiełbasy
- 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli
- 1 puszka (400 g) pomidorów
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym oleju.
2Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, chwilę smażyć. Dodać fasolę i pomidory, gotować przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Porcja dla:
4 osób