Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
40 min.

Szybka do przyrządzenia a bardzo smaczna i sycąca potrawka z czerwonej fasoli, pomidorów i kiełbasy. Można podawać z chlebem lub ziemniakami.

Składniki:

  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 3 małe pętka kiełbasy
  • 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli
  • 1 puszka (400 g) pomidorów
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rozgrzanym oleju.

2Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, chwilę smażyć. Dodać fasolę i pomidory, gotować przez 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!

Porcja dla:

4 osób