Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Zdrowy, pyszny i szybki obiad.
Składniki:
- 1 pstrąg
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- pęczek koperku
- masło
Przygotowanie:
1Sposób przygotowania pstrąga: Rybę umyć. Drobno posiekać cebulę, czosnek i koperek. Wszystko razem wymieszać.
2Do ryby włożyć odrobinę masła oraz nasze wymieszane przyprawy. Z wierzchu oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową mocno natartą masłem. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C około 25 minut.
3Sposób przygotowania ryżu: Torebkę ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem około centymetra świeżego imbiru. Po ugotowaniu drobno siekamy imbir i szczypiorek i mieszamy z ryżem.
4Smacznego!
Porcja dla:
1 osoby