Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
40 min.

Zdrowy, pyszny i szybki obiad.

Składniki:

  • 1 pstrąg
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek koperku
  • masło

Przygotowanie:

1Sposób przygotowania pstrąga: Rybę umyć. Drobno posiekać cebulę, czosnek i koperek. Wszystko razem wymieszać.

2Do ryby włożyć odrobinę masła oraz nasze wymieszane przyprawy. Z wierzchu oprószyć solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową mocno natartą masłem. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C około 25 minut.

3Sposób przygotowania ryżu: Torebkę ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu z dodatkiem około centymetra świeżego imbiru. Po ugotowaniu drobno siekamy imbir i szczypiorek i mieszamy z ryżem.

4Smacznego!

Porcja dla:

1 osoby