Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
35 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Pyszny i prosty deser z chleba, mleka i jajek, z dodatkiem miodu. Piecze się do w piekarniku. Polecam na czas kryzysu 🙂
Składniki:
- 2 jajka
- 2 białka
- 1,5 szklanki (355 ml) chudego mleka
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 6 kromek chleba z rodzynkami, pokrojonych w kostkę
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do 165 stopni C. Naczynie żaroodporne o średnicy 23 cm spryskać tłuszczem w sprayu.
2W dużej misce zmiksować jajka z białkami na puszystą masę. Wmieszać mleko, miód i wanilię.
3Wmieszać chleb i przelać całość do przygotowanego naczynia.
4Piec przez 30-35 minut, do chwili gdy nóż wetknięty w środek wyjdzie czysty. Podawać na ciepło.
Porcja dla:
6 osób