Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
35 min.
Całkowity czas:
45 min.

Pyszny i prosty deser z chleba, mleka i jajek, z dodatkiem miodu. Piecze się do w piekarniku. Polecam na czas kryzysu 🙂

Składniki:

  • 2 jajka
  • 2 białka
  • 1,5 szklanki (355 ml) chudego mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 6 kromek chleba z rodzynkami, pokrojonych w kostkę

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do 165 stopni C. Naczynie żaroodporne o średnicy 23 cm spryskać tłuszczem w sprayu.

2W dużej misce zmiksować jajka z białkami na puszystą masę. Wmieszać mleko, miód i wanilię.

3Wmieszać chleb i przelać całość do przygotowanego naczynia.

4Piec przez 30-35 minut, do chwili gdy nóż wetknięty w środek wyjdzie czysty. Podawać na ciepło.

Porcja dla:

6 osób