Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
190 min.

Smaczny pomysł na przekąskę w stylu greckim – przygotowane z ciasta francuskiego rożki nadziewane szpinakiem i serem feta.

Składniki:

  • 1 opakowanie (300 g) liści szpinaku
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • sól i pieprz do smaku
  • 200 g sera feta
  • 2 opakowania (po 500 g) ciasta francuskiego, rozmrożonego

Przygotowanie:

1Szpinak rozmrozić, odcisnąć i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestygnięcia.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć pergaminem.

3Fetę pokroić w kostkę. Ciasto pokroić w równe kwadraty. Na każdy nakładać szpinak i kostkę sera, sklejać rożek. Układać na blaszce.

4Piec przez 30 minut.

Porcja dla:

8 osób