Czas przygotowania:
30 min.
30 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
190 min.
190 min.
Smaczny pomysł na przekąskę w stylu greckim – przygotowane z ciasta francuskiego rożki nadziewane szpinakiem i serem feta.
Składniki:
- 1 opakowanie (300 g) liści szpinaku
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku, posiekane
- sól i pieprz do smaku
- 200 g sera feta
- 2 opakowania (po 500 g) ciasta francuskiego, rozmrożonego
Przygotowanie:
1Szpinak rozmrozić, odcisnąć i podsmażyć na maśle. Dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odstawić do przestygnięcia.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Blaszkę wyłożyć pergaminem.
3Fetę pokroić w kostkę. Ciasto pokroić w równe kwadraty. Na każdy nakładać szpinak i kostkę sera, sklejać rożek. Układać na blaszce.
4Piec przez 30 minut.
Porcja dla:
8 osób