Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Danie z cyklu jak wykorzystać resztki z poprzedniego dnia! Tym razem został ryż! Choć oczywiście można sobie ugotować świeży i przyrządzić te smaczne placki.
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanego ryżu
- 1 pęczek młodej cebulki
- 3 jajka
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- 150 g sera żółtego, startego
Przygotowanie:
1W misce wymieszać ryż z posiekaną cebulką, jajkami, mąką i serem na jednolitą masę. Doprawić do smaku.
2Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, łyżką nakładać placki i smażyć przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.
Porcja dla:
4 osób