Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
25 min.
Całkowity czas:
40 min.
40 min.
Coż mogę powiedzieć o tym przepisie? Prosty, szybki i robi wrażenie! Filety z tilapii zawijane z serowo-chrzanowo-musztardowym nadzieniem.
Składniki:
- 500 g filetów z tilapii
- 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
- 2 łyżki słodkiej musztardy
- 1/2 łyżki chrzanu
- sól i pieprz do smaku
- 1 szklanka śmietany tortowej
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
2Filety przekroić wzdłuż na pół.
3Serek zmiksować z musztardą i chrzanem.
4Na każdą połówkę ryby nałożyć mieszankę serową.
5Zwinąć filet w roladkę i spiąć wykałaczką.
6Roladki układać w żaroodpornym naczyniu i polać śmietaną (do połowy ich wysokości). Oprószyć solą i pieprzem.
7Piec przez 25 minut.
Porcja dla:
6 osób