Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
25 min.
Całkowity czas:
40 min.

Coż mogę powiedzieć o tym przepisie? Prosty, szybki i robi wrażenie! Filety z tilapii zawijane z serowo-chrzanowo-musztardowym nadzieniem.

Składniki:

  • 500 g filetów z tilapii
  • 100 g serka śmietankowego (np. Philadelphia)
  • 2 łyżki słodkiej musztardy
  • 1/2 łyżki chrzanu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 szklanka śmietany tortowej

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.

2Filety przekroić wzdłuż na pół.

3Serek zmiksować z musztardą i chrzanem.

4Na każdą połówkę ryby nałożyć mieszankę serową.

5Zwinąć filet w roladkę i spiąć wykałaczką.

6Roladki układać w żaroodpornym naczyniu i polać śmietaną (do połowy ich wysokości). Oprószyć solą i pieprzem.

7Piec przez 25 minut.

Porcja dla:

6 osób