Czas przygotowania:
30 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
45 min.

Dodaj jesieni pikanterii – tortilla z kurczakiem, sałatą, pomidorem i papryką. Polecamy na obiad albo na imprezy!

Składniki:

  • 300 g filetu z kurczaka
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 12 plastrów pomidora
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka

Przygotowanie:

1Filet z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na patelni na oleju na złoty kolor.

2Pokroić pomidora w cienkie plasterki, paprykę w paski, a marchewkę i por w cieniutkie paseczki. Tortillę podgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować ją sosem musztardowo-paprykowym. Położyć na plackach sałatę, wszystkie przygotowane wcześniej warzywa i ciepłego kurczaka. Całość polać jeszcze raz sosem i zwinąć w rożek.

Porcja dla:

4 osób