Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
15 min.
15 min.
To bardzo proste danie z selera jest szczególnie lubiane przez dzieci. Moja prababcia zawsze je robiła dla mnie i moich kuzynów. Na końcu posiłku biliśmy się o ostatni kęs.
Składniki:
- 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 30 g (1/4 szklanki) posiekanych orzechów włoskich
- 20 zielonych oliwek nadziewanych papryczkami, posiekanych
- 1 pęczek selera naciowego pokrojonego na kawałki wielkości jednego kęsa
Przygotowanie:
1W średniej misce wymieszać ser ze śmietaną. Dodać posiekane orzechy włoskie i oliwki. Rozsmarować pastę na kawałkach selera. Ta pasta jest też świetna z krakersami!
Porcja dla:
16 osób