Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
Całkowity czas:
55 min.

Smaczny wegetariański pasztet na bazie gotowych kotletów sojowych z dodatkiem płatków owsianych, doprawiony aromatycznymi ziołami.

Składniki:

  • 10 suchych kotletów sojowych
  • 2 szklanki wody
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
  • 1 łyżeczka mielonego kminku

Przygotowanie:

1Kotlety sojowe zalać wodą w woku, dodać wszystkie przyprawy i gotować, aż wchłoną wodę.

2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Foremkę natłuścić i wysypać bułką tartą.

3Kotlety zalać olejem, dodać paprykę i smażyć przez 5-10 minut, cały czas mieszając.

4Dodać płatki i całość zmiksować.

5Masę wyłożyć do przygotowanej formy i piec przez 25 minut.

Porcja dla:

6 osób