Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
55 min.
55 min.
Smaczny wegetariański pasztet na bazie gotowych kotletów sojowych z dodatkiem płatków owsianych, doprawiony aromatycznymi ziołami.
Składniki:
- 10 suchych kotletów sojowych
- 2 szklanki wody
- 1 łyżka suszonego majeranku
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 1/2 łyżeczki suszonego cząbru
- 1 łyżeczka mielonego kminku
Przygotowanie:
1Kotlety sojowe zalać wodą w woku, dodać wszystkie przyprawy i gotować, aż wchłoną wodę.
2Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Foremkę natłuścić i wysypać bułką tartą.
3Kotlety zalać olejem, dodać paprykę i smażyć przez 5-10 minut, cały czas mieszając.
4Dodać płatki i całość zmiksować.
5Masę wyłożyć do przygotowanej formy i piec przez 25 minut.
Porcja dla:
6 osób