Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Bardzo smaczny dip do chipsów lub innych przekąsek, nadaje się również jako dodatek do dań meksykańskich lub tortilli.
Składniki:
- 500 g przecieru pomidorowego, najlepiej w kartoniku (jest rzadszy)
- 1 cebula
- 1 zielona papryka
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz, cukier, chilli
Przygotowanie:
1Na rozgrzanym oleju podsmażyć paprykę wraz z cebulą.
2Dodać przecier pomidorowy, jeśli będzie za rzadki to dodać ze 2 łyżki koncentratu ze słoiczka.
3Dusić z 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Przyprawić cukrem (1-2 łyżeczki), solą i chilli.
4Nalać do miseczki i podawać na zimno.
Porcja dla:
2 osób