Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
45 min.
45 min.
Wspaniały przepis mojego brata – uwielbiane spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym z dodatkiem czerwonego pesto. Uwaga – pikantne!
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, posiekana
- 300 g mielonej chudej wołowiny
- 500 ml sosu pomidorowego z bazylią
- 3-4 łyżki czerwonego pesto
Przygotowanie:
1Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Dodać mięso, wymieszać.
2Smażyć, cały czas mieszając, aż się zrumieni.
3Dodać sos pomidorowy i pesto, wymieszać i gotować przez około 20 minut.
4W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować makaron. Odcedzić.
5Sos doprawić czosnkiem i pieprzem.
6Makaron polać sosem i posypać parmezanem. Udekorować bazylią i podawać.
Porcja dla:
6 osób