Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
30 min.
Całkowity czas:
45 min.

Wspaniały przepis mojego brata – uwielbiane spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym z dodatkiem czerwonego pesto. Uwaga – pikantne!

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, posiekana
  • 300 g mielonej chudej wołowiny
  • 500 ml sosu pomidorowego z bazylią
  • 3-4 łyżki czerwonego pesto

Przygotowanie:

1Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę. Dodać mięso, wymieszać.

2Smażyć, cały czas mieszając, aż się zrumieni.

3Dodać sos pomidorowy i pesto, wymieszać i gotować przez około 20 minut.

4W międzyczasie w dużej ilości osolonej wody ugotować makaron. Odcedzić.

5Sos doprawić czosnkiem i pieprzem.

6Makaron polać sosem i posypać parmezanem. Udekorować bazylią i podawać.

Porcja dla:

6 osób