Czas przygotowania:
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
Całkowity czas:
30 min.

Czyż jest coś wspanialszego od perfekcyjnie przygotowanego steka na grillu? Ten przepis jest doskonały, a dodatek masła sprawia, że mięso jest soczyste i aromatyczne.

Składniki:

  • 115 g masła
  • 2 łyżki granulowanego czosnku
  • 4 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 2 kg steków wołowych
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.

2W rondelku rozpuścić masło. Dodać czosnek granulowany i rozgnieciony, wymieszać. Odstawić.

3Każdy stek oprószyć solą i pieprzem.

4Steki grillować przez 4-5 minut z każdej strony (można dłużej w zależności od upodobań). Przełożyć na podgrzane talerze i obficie polać masłem czosnkowym. Odstawić na 2-3 minuty, aby masło wsiąkło w mięso.

Porcja dla:

8 osób