Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
10 min.
10 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Czyż jest coś wspanialszego od perfekcyjnie przygotowanego steka na grillu? Ten przepis jest doskonały, a dodatek masła sprawia, że mięso jest soczyste i aromatyczne.
Składniki:
- 115 g masła
- 2 łyżki granulowanego czosnku
- 4 ząbki czosnku, rozgniecione
- 2 kg steków wołowych
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
2W rondelku rozpuścić masło. Dodać czosnek granulowany i rozgnieciony, wymieszać. Odstawić.
3Każdy stek oprószyć solą i pieprzem.
4Steki grillować przez 4-5 minut z każdej strony (można dłużej w zależności od upodobań). Przełożyć na podgrzane talerze i obficie polać masłem czosnkowym. Odstawić na 2-3 minuty, aby masło wsiąkło w mięso.
Porcja dla:
8 osób