Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Smaczne danie bezglutenowe i z niską zawartością węglowodanów – krewetki smażone z warzywami: marchewka, cebula, szparagi i kapusta – lekkie a sycące.

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula, pokrojona w plasterki
  • 4 pieczarki, pokrojone w plasterki
  • 1 marchewka, pokrojona w plasterki
  • 8 szparagów, pokrojonych na 5 cm kawałki
  • 1/4 główki kapusty, poszatkowana

Przygotowanie:

1Na dużej patelni lub woku rozgrzać olej. Dodać cebulę, pieczarki, marchewkę i szparagi. Smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty, a następnie dodać kapustę.

2Doprawić czosnkiem, sosem sojowym i rybnym, solą i pieprzem, wymieszać. Dodać krewetki i smażyć przez 4 minuty, cały czas mieszając, aż zrobią się różowe.

Porcja dla:

2 osób