Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Smaczne danie bezglutenowe i z niską zawartością węglowodanów – krewetki smażone z warzywami: marchewka, cebula, szparagi i kapusta – lekkie a sycące.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula, pokrojona w plasterki
- 4 pieczarki, pokrojone w plasterki
- 1 marchewka, pokrojona w plasterki
- 8 szparagów, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 1/4 główki kapusty, poszatkowana
Przygotowanie:
1Na dużej patelni lub woku rozgrzać olej. Dodać cebulę, pieczarki, marchewkę i szparagi. Smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty, a następnie dodać kapustę.
2Doprawić czosnkiem, sosem sojowym i rybnym, solą i pieprzem, wymieszać. Dodać krewetki i smażyć przez 4 minuty, cały czas mieszając, aż zrobią się różowe.
Porcja dla:
2 osób