Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
Całkowity czas:
10 min.

Świetna przystawka na imprezę! Przegrzebki owija się w wędzoną szynkę, krótko smaży na patelni i nadziewa na patyczki do szaszłyków wraz z soczystymi pomidorkami koktajlowymi.

Składniki:

  • 4 przegrzebki (po 1 na osobę)
  • 4 plasterki wędzonej szynki (np. parmeńskiej)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 8 pomidorków koktajlowych

Przygotowanie:

1Owinąć przegrzebki w plasterki szynki.

2Na patelni, na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Owinięte w szynkę przegrzebki smażyć przez 3 minuty z każdej strony, aż się lekko przyrumienią.

3Na patyczki do szaszłyków nadziewać pomidorka, przegrzebka i znów pomidorka.

Porcja dla:

4 osób