Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
05 min.
05 min.
Całkowity czas:
10 min.
10 min.
Świetna przystawka na imprezę! Przegrzebki owija się w wędzoną szynkę, krótko smaży na patelni i nadziewa na patyczki do szaszłyków wraz z soczystymi pomidorkami koktajlowymi.
Składniki:
- 4 przegrzebki (po 1 na osobę)
- 4 plasterki wędzonej szynki (np. parmeńskiej)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 8 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
1Owinąć przegrzebki w plasterki szynki.
2Na patelni, na średnim ogniu rozgrzać łyżkę oliwy. Owinięte w szynkę przegrzebki smażyć przez 3 minuty z każdej strony, aż się lekko przyrumienią.
3Na patyczki do szaszłyków nadziewać pomidorka, przegrzebka i znów pomidorka.
Porcja dla:
4 osób