Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Uwielbiam szparagi i kocham grilować… a połączenie ich z serem i z bekonem uważam za świętokradztwo 😛
Składniki:
- szparagi
- boczek lub chuda dobra szynka w plasterkach
- ser żółty w plastrach
Przygotowanie:
1Szparagi wrzucamy do wrzącej wody na 8-10 minut (zależy od wielkości szparagów).
2Następnie blanszujemy je w zimnej wodzie, najlepiej z lodem.
3Wysuszamy szparagi za pomocą papierowego ręcznika.
4Zawijamy je najpierw w cienki plasterek sera, a następnie w boczek lub szynkę.
5Wrzucamy na średnio rozgrzanego grilla. Czas grillowania: 10-15 min. Można użyć aluminiowej tacki, jeśli używacie grubsze plastry sera. Smacznego!
Porcja dla:
10 osób