Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
25 min.

Uwielbiam szparagi i kocham grilować… a połączenie ich z serem i z bekonem uważam za świętokradztwo 😛

Składniki:

  • szparagi
  • boczek lub chuda dobra szynka w plasterkach
  • ser żółty w plastrach

Przygotowanie:

1Szparagi wrzucamy do wrzącej wody na 8-10 minut (zależy od wielkości szparagów).

2Następnie blanszujemy je w zimnej wodzie, najlepiej z lodem.

3Wysuszamy szparagi za pomocą papierowego ręcznika.

4Zawijamy je najpierw w cienki plasterek sera, a następnie w boczek lub szynkę.

5Wrzucamy na średnio rozgrzanego grilla. Czas grillowania: 10-15 min. Można użyć aluminiowej tacki, jeśli używacie grubsze plastry sera. Smacznego!

Porcja dla:

10 osób