Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Tatar to danie wyjątkowe i łatwe do przyrządzenia. Warunkiem koniecznym jest najwyższej jakości mięso.

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżeczki sosu Worcestershire
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

1W dużej misce wymieszać wołowinę z pietruszką, kaparami i cebulą. Dodać sok z cytryny, musztardę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Wymieszać na jednolitą masę.

2Z masy uformować 4 kulki i ułożyć na talerzach. W każdej zrobić wgłębienie i dodać żółtko, polać oliwą.

3Każdą porcję udekorować kaparami, plasterkami cytryny, cebulą, pietruszką i gorczycą. Podawać od razu.

Porcja dla:

4 osób