Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
20 min.
20 min.
Tatar to danie wyjątkowe i łatwe do przyrządzenia. Warunkiem koniecznym jest najwyższej jakości mięso.
Składniki:
- 500 g mielonej wołowiny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
- 4 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka musztardy
- 4 łyżeczki sosu Worcestershire
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1W dużej misce wymieszać wołowinę z pietruszką, kaparami i cebulą. Dodać sok z cytryny, musztardę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Wymieszać na jednolitą masę.
2Z masy uformować 4 kulki i ułożyć na talerzach. W każdej zrobić wgłębienie i dodać żółtko, polać oliwą.
3Każdą porcję udekorować kaparami, plasterkami cytryny, cebulą, pietruszką i gorczycą. Podawać od razu.
Porcja dla:
4 osób