Czas przygotowania:
20 min.
Całkowity czas:
20 min.

Nie ma nic lepszego niż posiłek z przyjaciółmi upieczony na gorącym kamieniu. Nie wymaga zbyt wiele przygotowań, a goście sami sobie grillują ulubione kąski! Podawać z sałatką i sosami do maczania.

Składniki:

  • 400 g steku (pokrojonego w paseczki o grubości 3 mm)
  • 350 g piersi z kurczaka (pokrojonej w paseczki o grubości 3 mm)
  • 350 g polędwicy wieprzowej (pokrojonej w paseczki o grubości 3 mm)
  • 1 żółta papryka pokrojona w cienkie paski
  • 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paski
  • 1 zielona papryka pokrojona w cienkie paski
  • 300 g pomidorków koktajlowych (żółtych i czerwonych)

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki ułożyć na jednym lub dwóch półmiskach, udekorować piklowaną cebulką i korniszonami.

2Około 30 minut przed rozpoczęciem uczty rozgrzać kamień. Gdy będzie gorący posypać go solą. Dzięki temu nie będzie do niego przywierać jedzenie podczas grillowania. (W czasie grillowania jeszcze raz posypać go solą.)

3Goście będą sobie smażyć dowolne kawałeczki mięsa według własnych upodobań i maczać je w ulubionych sosach.

Porcja dla:

6 osób