Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
110 min.
110 min.
Całkowity czas:
125 min.
125 min.
Wołowina duszona z cebulą i papryką w multicookerze. Jest soczysta, smaczna, moim zdaniem lepsza niż duszona w garnku na kuchence.
Składniki:
- 700 g wołowiny
- sól i pieprz
- 2 łyżki mąki
- olej roślinny do smażenia
- 1 cebula
- 2 papryki
- 2 liście laurowe
Przygotowanie:
1Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące.
2Do multicookera wlać trochę oleju, włączyć tryb „pieczenie” i ustawić czas na 20 minut. Włożyć mięso i piec przez 10 minut, a następnie dodać posiekaną cebulę, wymieszać i smażyć kolejne 10 minut.
3Paprykę pokroić w paski lub w kostkę i dodać do mięsa wraz z liśćmi laurowymi. Można teraz dodać więcej soli lub inne ulubione przyprawy.
4Włączyć tryb „duszenie” na 1,5 godziny. Gotowe danie posypać świeżymi ziołami.
Porcja dla:
6 osób