Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
110 min.
Całkowity czas:
125 min.

Wołowina duszona z cebulą i papryką w multicookerze. Jest soczysta, smaczna, moim zdaniem lepsza niż duszona w garnku na kuchence.

Składniki:

  • 700 g wołowiny
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • olej roślinny do smażenia
  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 2 liście laurowe

Przygotowanie:

1Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące.

2Do multicookera wlać trochę oleju, włączyć tryb „pieczenie” i ustawić czas na 20 minut. Włożyć mięso i piec przez 10 minut, a następnie dodać posiekaną cebulę, wymieszać i smażyć kolejne 10 minut.

3Paprykę pokroić w paski lub w kostkę i dodać do mięsa wraz z liśćmi laurowymi. Można teraz dodać więcej soli lub inne ulubione przyprawy.

4Włączyć tryb „duszenie” na 1,5 godziny. Gotowe danie posypać świeżymi ziołami.

Porcja dla:

6 osób