Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
30 min.
30 min.
Z ciasta francuskiego można robić wiele potraw, które czasami przychodzą do głowy pod wpływem głodu. 😉
Składniki:
- 3 parówki
- 3 kawałki sera żółtego w plastrach
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) (najlepiej z „Biedronki”)
- 1 jajko, roztrzepane
- ketchup do smaku
Przygotowanie:
1Nagrzewam piekarnik do 220 stopni C (z termoobiegiem).
2Parówki zawijam w ser żółty i ciasto francuskie.
3Tak przygotowane parówki w cieście smaruję z każdej strony jajkiem.
4Układam na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
5Wkładam do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 220 stopni C i ustawiam czas na 15 minut. Po tym czasie wyjmuję parówki, układam na talerzu i przyozdabiam delikatnie ketchupem. SMACZNEGO! 🙂
Porcja dla:
3 osób