Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
30 min.

Z ciasta francuskiego można robić wiele potraw, które czasami przychodzą do głowy pod wpływem głodu. 😉

Składniki:

  • 3 parówki
  • 3 kawałki sera żółtego w plastrach
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) (najlepiej z „Biedronki”)
  • 1 jajko, roztrzepane
  • ketchup do smaku

Przygotowanie:

1Nagrzewam piekarnik do 220 stopni C (z termoobiegiem).

2Parówki zawijam w ser żółty i ciasto francuskie.

3Tak przygotowane parówki w cieście smaruję z każdej strony jajkiem.

4Układam na blasze pokrytej papierem do pieczenia.

5Wkładam do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 220 stopni C i ustawiam czas na 15 minut. Po tym czasie wyjmuję parówki, układam na talerzu i przyozdabiam delikatnie ketchupem. SMACZNEGO! 🙂

Porcja dla:

3 osób