Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
45 min.
Całkowity czas:
60 min.

Szybkie, łatwe i smaczne danie, dla tych, którzy ciągle są w biegu. Warstwy mielonej wołowiny w gotowym sosie pomidorowym, zmieszanym z makaronem, przekładane startym serem.

Składniki:

  • 500 g makaronu świderki
  • 500 g chudej mielonej wołowiny
  • 1 słoik (840 g) sosu pomidorowego do spaghetti
  • 225 g startej mozzarelli

Przygotowanie:

1Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 stopni C. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.

2Na patelni zrumienić wołowinę, odlać nadmiar tłuszczu.

3Dodać sos i ugotowany makaron, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, układając warstwami sos mięsny i ser.

4Piec przez 25 minut.

Porcja dla:

4 osób