Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
45 min.
45 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Szybkie, łatwe i smaczne danie, dla tych, którzy ciągle są w biegu. Warstwy mielonej wołowiny w gotowym sosie pomidorowym, zmieszanym z makaronem, przekładane startym serem.
Składniki:
- 500 g makaronu świderki
- 500 g chudej mielonej wołowiny
- 1 słoik (840 g) sosu pomidorowego do spaghetti
- 225 g startej mozzarelli
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 stopni C. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić.
2Na patelni zrumienić wołowinę, odlać nadmiar tłuszczu.
3Dodać sos i ugotowany makaron, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, układając warstwami sos mięsny i ser.
4Piec przez 25 minut.
Porcja dla:
4 osób