Czas przygotowania:
25 min.
25 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Pyszny sposób na wykorzystanie resztek ziemniaków czy warzyw z poprzedniego obiadu. Wystarczy dodać puszkę tuńczyka i upiec na kruchym cieście.
Składniki:
- 1 płat (250 g) gotowego ciasta kruchego
- 70 g masła
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 1 łyżeczka czosnku, pokrojona w kostkę
- 1/4 szklanki mąki pszennej
Przygotowanie:
1Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Ciastem wyłożyć dno foremki i piec przez 10 minut.
2Na patelni stopić masło i smażyć cebulę, aż zmięknie, na koniec dodać czosnek.
3Dodać mąkę, wymieszać. Stopniowo dodawać mleko, cały czas mieszając, aż powstanie kremowy sos. Dodać warzywa i rybę, gotować, aż warzywa będą miękkie.
4Wyłożyć na ciasto i przykryć ziemniakami. Piec przez 20 minut, aż wierzch będzie rumiany.
Porcja dla:
4 osób