Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
300 min.
300 min.
Całkowity czas:
310 min.
310 min.
Ciekawy i prosty sposób na przygotowanie pieczonej szynki. Pieczona w rękawie z dodatkiem coca-coli. Wilgotna i aromatyczna!
Składniki:
- 4,5 kg szynki, podgotowanej
- 180 ml (1/2 puszki) coca-coli
Przygotowanie:
1Rozgrzać piekarnik do temperatury 135 stopni C.
2Z szynki usunąć nadmiar tłuszczu, umieścić ją w rękawie do pieczenia i włożyć do brytfanki.
3Szynkę polać colą, wycisnąć z worka powietrze i zamknąć go szczelnie.
4Nakłuć rękaw w kilku miejscach, aby para miała ujście. Piec przez 4-5 godzin. Odlać soki i podawać pokrojoną w plasterki.
Porcja dla:
40 osób