Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
300 min.
Całkowity czas:
310 min.

Ciekawy i prosty sposób na przygotowanie pieczonej szynki. Pieczona w rękawie z dodatkiem coca-coli. Wilgotna i aromatyczna!

Składniki:

  • 4,5 kg szynki, podgotowanej
  • 180 ml (1/2 puszki) coca-coli

Przygotowanie:

1Rozgrzać piekarnik do temperatury 135 stopni C.

2Z szynki usunąć nadmiar tłuszczu, umieścić ją w rękawie do pieczenia i włożyć do brytfanki.

3Szynkę polać colą, wycisnąć z worka powietrze i zamknąć go szczelnie.

4Nakłuć rękaw w kilku miejscach, aby para miała ujście. Piec przez 4-5 godzin. Odlać soki i podawać pokrojoną w plasterki.

Porcja dla:

40 osób