Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
30 min.
30 min.
Całkowity czas:
50 min.
50 min.
Pyszny i zdrowy dodatek do dań, warto spróbować i później gotować przez cały okrągły rok 🙂 Można użyć świeżego lub mrożonego kalafiora.
Składniki:
- 1 główka kalafiora
- 2 ząbki czosnku, wyciśnięte
- gałka muszkatołowa do smaku
- 1/2 szkl. śmietany z kartonika
- plastry żółtego sera (gouda)
Przygotowanie:
1Kalafior ugotować na twardo, tzn. dodać do wody 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego. Dodać na wierzch czosnek, gałkę muszkatołową, śmietanę, żółty ser. Piec w piekarniku przez 30 min. w temp. 190 stopni C.
Porcja dla:
5 osób