Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
215 min.
215 min.
Wybornie smakowite danie, znakomite na przyjęcie dla wyjątkowych gości. Zapach grillowanej jagnięciny będzie się kusząco roznosił po okolicy…
Składniki:
- 6 porcji żeberek jagnięcych
Przygotowanie:
1Żeberka wymyć, wysuszyć ręcznikiem kuchennym i ułożyć w naczyniu.
2Czosnek obrać i wydusić praską.
3Cebulę obrać i drobno posiekać.
4Wymieszać oliwę z octem, czosnkiem, cebulą, sokiem z cytryny, ziołami, solą i pieprzem. Polać mięso uzyskaną marynatą, owinąć naczynie folia aluminiową i odstawić na 3 godziny do lodówki.
5Piec mięso na rozgrzanym grillu ok. 20 minut, obracając i polewając marynatą.
Porcja dla:
6 osób