Czas przygotowania:
15 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
215 min.

Wybornie smakowite danie, znakomite na przyjęcie dla wyjątkowych gości. Zapach grillowanej jagnięciny będzie się kusząco roznosił po okolicy…

Składniki:

  • 6 porcji żeberek jagnięcych

Przygotowanie:

1Żeberka wymyć, wysuszyć ręcznikiem kuchennym i ułożyć w naczyniu.

2Czosnek obrać i wydusić praską.

3Cebulę obrać i drobno posiekać.

4Wymieszać oliwę z octem, czosnkiem, cebulą, sokiem z cytryny, ziołami, solą i pieprzem. Polać mięso uzyskaną marynatą, owinąć naczynie folia aluminiową i odstawić na 3 godziny do lodówki.

5Piec mięso na rozgrzanym grillu ok. 20 minut, obracając i polewając marynatą.

Porcja dla:

6 osób