Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
Całkowity czas:
210 min.

Smaczny przepis na filety z kurczaka – marynatę przygotowuję z tymianku, oregano, majeranku i z dodatkiem białego wina. Kotlety panieruję, smażę na złoto i obiad gotowy!

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki bazylii
  • 1/4 łyżeczki oregano
  • 1/4 łyżeczki majeranku

Przygotowanie:

1Filety z kurczaka opłukać i osuszyć. Zioła wymieszać z białym winem i natrzeć kurczaka. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

2Filety delikatnie rozbić na płaty o grubości 1 cm. Obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.

Porcja dla:

4 osób