Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
20 min.
20 min.
Całkowity czas:
210 min.
210 min.
Smaczny przepis na filety z kurczaka – marynatę przygotowuję z tymianku, oregano, majeranku i z dodatkiem białego wina. Kotlety panieruję, smażę na złoto i obiad gotowy!
Składniki:
- 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
- 1/4 łyżeczki tymianku
- 1/4 łyżeczki bazylii
- 1/4 łyżeczki oregano
- 1/4 łyżeczki majeranku
Przygotowanie:
1Filety z kurczaka opłukać i osuszyć. Zioła wymieszać z białym winem i natrzeć kurczaka. Wstawić do lodówki na 3 godziny.
2Filety delikatnie rozbić na płaty o grubości 1 cm. Obtoczyć w jajku z dodatkiem soli i pieprzu.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.
Porcja dla:
4 osób