Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Bardzo aromatyczne i lekkie danie, które można podać jako dodatek do mięs lub z chrupiącym pieczywem jako wegetariański posiłek.
Składniki:
- 250 g boczniaków
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 czerwone papryki
- 2 cm korzenia imbiru
Przygotowanie:
1Grzyby pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na maśle przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć na talerz.
2Cebulę posiekać, papryki pokroić w paski a imbir w cienkie plasterki.
3Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulę. Dodać paprykę i imbir, i smażyć przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać miód, zagotować, a następnie dodać sos sojowy i ocet.
4Boczniaki przełożyć na patelnię, wymieszać, doprawić solą i pieprzem – smacznego!
Porcja dla:
4 osób