Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Bardzo aromatyczne i lekkie danie, które można podać jako dodatek do mięs lub z chrupiącym pieczywem jako wegetariański posiłek.

Składniki:

  • 250 g boczniaków
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cm korzenia imbiru

Przygotowanie:

1Grzyby pokroić w cienkie plasterki. Smażyć na maśle przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć na talerz.

2Cebulę posiekać, papryki pokroić w paski a imbir w cienkie plasterki.

3Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulę. Dodać paprykę i imbir, i smażyć przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać miód, zagotować, a następnie dodać sos sojowy i ocet.

4Boczniaki przełożyć na patelnię, wymieszać, doprawić solą i pieprzem – smacznego!

Porcja dla:

4 osób