Czas przygotowania:
10 min.
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
15 min.
Całkowity czas:
25 min.
25 min.
Do tego dania można użyć nerek jagnięcych lub cielęcych. Wspaniale smakują usmażone z pieczarkami i cebulą, a następnie podane na tostach.
Składniki:
- 2 nerki jagnięce, usunąć białe części, a resztę posiekać
- 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 2 duże szalotki (lub 1/2 łagodnej cebuli), drobno posiekane
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
1Na patelni, na małym ogniu rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać nerki i smażyć przez 15 minut, aż będą w środku usmażone.
2W osobnej patelni podsmażyć szalotkę na 1 łyżce oliwy. Dodać pieczarki i smażyć przez 15 minut, aż większa część wody wyparuje.
3Dodać nerki i posypać pietruszką.
Porcja dla:
4 osób