Czas przygotowania:
10 min.
Czas gotowania:
15 min.
Całkowity czas:
25 min.

Do tego dania można użyć nerek jagnięcych lub cielęcych. Wspaniale smakują usmażone z pieczarkami i cebulą, a następnie podane na tostach.

Składniki:

  • 2 nerki jagnięce, usunąć białe części, a resztę posiekać
  • 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 2 duże szalotki (lub 1/2 łagodnej cebuli), drobno posiekane
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

1Na patelni, na małym ogniu rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać nerki i smażyć przez 15 minut, aż będą w środku usmażone.

2W osobnej patelni podsmażyć szalotkę na 1 łyżce oliwy. Dodać pieczarki i smażyć przez 15 minut, aż większa część wody wyparuje.

3Dodać nerki i posypać pietruszką.

Porcja dla:

4 osób