Czas przygotowania:
20 min.
20 min.
Czas gotowania:
40 min.
40 min.
Całkowity czas:
60 min.
60 min.
Smaczne buraczki dla miłośników przetworów – marynowane z dodatkiem czosnku i chrzanu będą pysznym dodatkiem do dań na każdą okazję.
Składniki:
- 1 kg małych buraczków
- 1 korzeń (około 10 cm) chrzanu
- 4 ząbki czosnku
- 2 baldachimy kopru
Przygotowanie:
1Buraczki oczyścić, ugotować i obrać. Chrzan oczyścić i pokroić w słupki, czosnek obrać, a koper opłukać.
2Wszystkie składniki na zalewę zagotować.
3Do słoików nakładać buraczki, ząbek czosnku, kawałek chrzanu i koper. Zalać gorącą zalewą, słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć kocykiem i zostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie przełożyć w ciemne i chłodne miejsce.
Porcja dla:
4 osób