Czas przygotowania:
05 min.
Całkowity czas:
05 min.

Uwielbiam Chevre – miękki i aromatyczny kozi ser. Wspaniale komponuje się z buraczkami. Oto pyszny przykład!

Składniki:

  • 2 ugotowane buraki (lub 4 małe, takie jak na zdjęciu)
  • 150 g sera koziego
  • 1/4 łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

1Gotowanie buraków zabiera najwięcej czasu, ale jeśli masz je już ugotowane, to można przyrządzić tę przystawkę w kilka minut.

2Buraki obrać i pokroić w okrągłe plastry.

3Ser rozgnieść widelcem i wymieszać z rozmarynem (może być zarówno świeży jak i suszony). Dodać oliwę i wymieszać.

4Układać plastry buraków jeden na drugim, przekładając je serem. Ilość warstw zależy od ciebie. Ja zazwyczaj układam 3-4 warstwy.

Porcja dla:

4 osób