Czas przygotowania:
15 min.
15 min.
Czas gotowania:
85 min.
85 min.
Całkowity czas:
100 min.
100 min.
Doskonale rozgrzewa zimą. Mielona wołowina jest tu duszona z marchewką, papryką, pieczarkami i czerwoną fasolą w dobrze doprawionym sosie pomidorowym. Podawać z ryżem, chlebem kukurydzianym lub z ziemniakami.
Składniki:
- 1 cebula grubo posiekana
- 1 czerwona papryka pokrojona w paski
- 100 ml wody
- 2 marchewki pokrojone w plasterki
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 250 g pieczarek
Przygotowanie:
1W dużym rondlu na małym ogniu rozgrzać olej. Podsmażyć w nim cebulę i czosnek. Przykryć i smażyć przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
2Pokruszyć mięso na talerzu, a następnie wrzucić do rondla i dobrze wymieszać. Przykryć i smażyć przez 10 minut.
3Dodać fasolę, pomidory, warzywa, wodę, sól, paprykę i chili w proszku. Wymieszać, przykryć i dusić przez 1 godzinę.
Porcja dla:
4 osób