Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
60 min.
60 min.
Całkowity czas:
65 min.
65 min.
Chleb z mąki orkiszowej z dodatkiem miodu i lecytyny. Lecytynę spożywczą można dostać w sklepach ze zdrową żywnością.
Składniki:
- 1 szklanka (235 ml) wody
- 1,5 łyżeczki oleju roślinnego
- 1,5 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki lecytyny spożywczej
- 3 szklanki (360 g) białej mąki orkiszowej
- 3 łyżki mleka w proszku
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży
Przygotowanie:
1Wszystkie składniki włożyć do pojemnika automatu do pieczenia chleba w kolejności podanej przez producenta urządzenia. Piec chleb na trybie „chleb podstawowy”.
Porcja dla:
12 osób