Czas przygotowania:
05 min.
Czas gotowania:
60 min.
Całkowity czas:
65 min.

Chleb z mąki orkiszowej z dodatkiem miodu i lecytyny. Lecytynę spożywczą można dostać w sklepach ze zdrową żywnością.

Składniki:

  • 1 szklanka (235 ml) wody
  • 1,5 łyżeczki oleju roślinnego
  • 1,5 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki lecytyny spożywczej
  • 3 szklanki (360 g) białej mąki orkiszowej
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

Przygotowanie:

1Wszystkie składniki włożyć do pojemnika automatu do pieczenia chleba w kolejności podanej przez producenta urządzenia. Piec chleb na trybie „chleb podstawowy”.

Porcja dla:

12 osób