Czas przygotowania:
05 min.
05 min.
Czas gotowania:
180 min.
180 min.
Całkowity czas:
185 min.
185 min.
Dobry przepis na chleb pełnoziarnisty z automatu do chleba. Bez automatu też da się zrobić, ale po zagnieceniu trzeba czekać, aż wyrośnie, znowu zagnieść i znowu poczekać.
Składniki:
- 6 g (1,5 łyżeczki) aktywnych suchych drożdży
- 360 g (3 szklanki) mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1,5 łyżeczki soli
- 1,5 łyżki cukru
- 1,5 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku
- 1,5 łyżki margaryny
- 300 ml (1 i 1/4 szklanki) ciepłej wody (45°C)
Przygotowanie:
1Wszystkie skladniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
2Ustawić funkcję „chleb pełnoziarnisty” lub „chleb zwyczajny”. Nacisnąć przycisk Start.
Porcja dla:
1 osoby